תופעת האלימות כנגד נשים בכלל ובתוך המשפחה בפרט, היא מהתופעות הקשות בחברה הישראלית. אירועי הרצח בחודש האחרון ממחישים את העובדה שהאלימות יכולה להימצא בכל מקום ולקרות לכל אחת, ללא קשר למוצא או מגזר, השכלה, מצב כלכלי או כל גורם אחר.

המטרה בציון יום המאבק באלימות נגד נשים היא להעלות את המודעות לכך שמדובר בבעיה חברתית רחבה, שעל הציבור בכללותו להיות ער מאוד ולשים לב ל"נורות אדומות" שיכולות להעיד על מערכת יחסים אלימה בתוך משפחה ולפעול כדי למנוע את הפגיעה או את הרצח הבא.

מצורפים פרסומים של ויצ"ו ושל מחלקת הרווחה במועצה המקומית מבשרת ציון בנוגע לאירועי יום המאבק.

כל מי שמעוניין/נת לפנות כדי לקבל סיוע, או כדי לדווח על אלימות במשפחה יכול לפנות למחלקת הרווחה בהר אדר במייל: Batia@har-adar.muni.il או להשאיר הודעה אצל מזכירת המועצה ספיר בטלפון 02-6293120.

אפשר גם לפנות ישירות למרכזי האלימות במשפחה בירושלים או במבשרת ציון: 02-6551145

אני מבקשת לציין ולהודות לגב' שרה קוברסקי יו"ר ויצ"ו ירושלים ולגב' רונית פרט יו"ר האגף לקידום מעמד האישה בויצ"ו ירושלים, שסייעו לפרסום זה. שתיהן תושבות היישוב הפועלות לקידום נושא זה וזמינות לכל פנייה.

בוויצ"ו תוכלו למצוא סיוע משפטי וטיפול רגשי, בעלות סמלית. לפרטים: טל' 02-6253641

בברכה,