תושבי הר אדר היקרים,

בימים האחרונים, ערכתי סיורים במוקדים שונים בהר אדר בכללם; אזור המכולת, גני המשחקים, ומתקני הספורט. לצערי אני חש שחלק לא קטן מהתושבים לא הפנים עדיין את מצב החירום שבו אנחנו נמצאים. אם לא ניקח על עצמנו ועל בני משפחתנו אחריות אישית וקהילתית ונשתדל לצמצם ככל הניתן מפגשים ומגע עם אחרים, אנחנו עשויים לשלם על זה מחיר יקר.

אני מבין לחלוטין את הקושי לצמצם פעילות ובוודאי כאשר מדובר בילדים קטנים. עם זאת, ההתמודדות עם המציאות החדשה שנכפתה עלינו מחייבת חשיבה מחדש והכרה בכך שרק התנהגות מונעת שלנו תאפשר לנו למגר את הנגיף באופן שלא יגרום נזק לנו, ליקירנו ולאנשים החיים בקרבנו.

אנחנו עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות האחרונות אצל שכנינו בטלסטון, הנאלצים לחיות בסגר ובוודאי אחר הדרמה הקשה המתחוללת באיטליה ואנחנו מתפללים שלא נגיע לזה.

הנחת העבודה שלנו צריכה להיות שיש בהר אדר מספר חולי קורונה שחיים לצדינו מבלי שהם בכלל מודעים לכך שנדבקו בנגיף ואף אפשרי שיחלימו עוד לפני שידעו על כך. לאור זאת, אנו חייבים להפנים שבכוחנו לעצור את הגל ולמנוע ככל שניתן פוטנציאל הדבקה בנגיף באמצעות הקפדה יתרה על הנחיות משרד הבריאות להתנהגות מונעת.

אני פונה אליכם תושבים יקרים ומבקש בכל לשון של בקשה לצמצם מפגשים ולהימנע ככל הניתן משיטוט מיותר במרחב הציבורי. אל תגידו לעצמכם "לי זה לא יקרה". אם חלילה נדבקתם או תידבקו בנגיף, יתכן ולא תחושו בכך, אך קיים סיכון אמיתי שתדביקו אנשים יקרים אחרים מקבוצת הסיכון בקהילה שלנו.

אני פונה אליכם בבקשה אישית, שימרו על עצמכם, שימרו על הילדים שלכם, שימרו על ההורים שלכם ועל השכנים שלכם, שמרו על האוכלוסייה המבוגרת והימנעו מלבוא איתם במגע.

לנוחיותכם המועצה קיבלה החלטה לסייע באספקת משלוחים מהמכולת של צפתי על מנת לצמצם את החיכוך בין התושבים. אתם יכולים להתקשר למכולת, לבצע הזמנה, ואנחנו נדאג שהמזון יגיע אליכם הביתה.

לפניכם מספר עדכונים בהמשך להערכת המצב שקיימנו ולהודעת ראש הממשלה מאמש בדבר ההנחיות החדשות:

לאור הצהרת רוה"מ לפיה על המגזר הציבורי לצמצם את היקף עובדיו ב-70%, אני שמח לעדכן שאנחנו במועצה כבר עברנו לעבודה במתכונת מצומצמת זו ואנחנו ערוכים להמשיך לספק את כל השירותים החיוניים לתושבים במתכונת מלאה.

כידוע נאלצנו להפסיק את פעילויות החוגים, הספורט וחדר הכושר ביישוב. נבקש להבהיר כי המועצה לא תגבה תשלום בגין חוגים שהופסקו. התשלום עבור חודש מרץ יגבה בסוף החודש בגין החלק היחסי בלבד ואין צורך להגיש בקשת החזר או ביטול. בנוסף, לא יגבו חיובים עתידיים בגין חוגי המועצה, עד לחידוש הפעילות. למנויים בחדר הכושר, המינוי יוקפא עד לחידוש הפעילות.

הספרייה במועצה תספק שירותי השאלת ספרים און ליין. פרטים מלאים יפורסמו  בנפרד.

אנו מבקשים להמשיך ולהקפיד למלא אחר הנחיות משרד הבריאות ובעיקר לשמור על היגיינה אישית וסביבתית, להימנע מהתקהלויות ולשמור על מרחק של 2 מטר לפחות אחד מהשני. צוות פיקוח של המועצה והשיטור הקהילתי יערכו סיורים ביישוב במטרה להבטיח שמירתה של הוראה זו.

אנו מבקשים מתושבים המצויים בבידוד להקפיד על הנחיות הבידוד ולא להקל בהן ראש.

אם אתם זקוקים לסיוע, אנא הודיעו לנו למוקד המועצה הזמין עבורכם 24 שעות ביממה בטלפון: 106 או 02-5702106. הפניות תועברנה לגורמי הטיפול הרלוונטיים במועצה ונשתדל לסייע ככל שניתן.

מתנדבי החירום מקרב תושבי היישוב אף הם יעמדו לרשות התושבים לכל סיוע קהילתי (לא רפואי) שנדרש לכם. לשמירה על דיסקרטיות ופרטיות ניתן לפנות ישירות לרכזת המתנדבים מורן גל בטלפון 050-8280088.

הנחיות והודעות רשמיות יועלו באופן שוטף באתר המועצה ובדף הפייסבוק של המועצה.

הודעות חירום ועדכונים חשובים יופצו בקבוצות הוואטסאפ של אשכולות החירום. כל תושב שלא נרשם עדיין לאשכולות לשעת חירום מתבקש לשלוח הודעת וואטסאפ למספר טלפון 054-5512174.

לסיום, קהילתנו בהר אדר הנה קהילה חזקה, עם ערבות הדדית ואחריות מאד גדולה.

מיגור התפשטות הנגיף תלוי רק בנו, ורק ביחד, בכוחות משותפים נוכל לעבור את התקופה הזאת בשלום.

מועצת הר אדר בראשותי, תמשיך לעשות הכל בכדי להקל עליכם ולסייע לכם לעבור את הימים המאתגרים האלו בשלום.

אני זמין עבורכם אישית לכל פנייה ושאלה בנייד: 054-2017777

או במייל: haim@har-adar.muni.il