הודעה מספר 49
נכון לתאריך 05.7.2020 שעה 10:00

תושבות ותושבים יקרים,

אמש התבשרנו על 2 חולי קורונה מאומתים נוספים מהר אדר: תלמידת בית הספר שעליה דיווחתי וחולה נוסף שאני מדווח עליו כעת לראשונה.

מדובר בבחור צעיר ורווק שעד ליום שישי האחרון התגורר בהר אדר כדייר משנה. כל מי שהיה בקרבתו בשבועיים האחרונים כבר קיבל על כך הודעה, כולל 11 תושבים ששהו עמו בחדר הכושר בזמנים שונים.

אנחנו עוקבים בדאגה אחר העלייה החדה בתחלואה בארץ ואחר הכמות ההולכת וגדלה של אנשים הנדרשים להיכנס לבידוד עקב חשיפה לחולה מאומת. לאור זאת, חובה עלינו לשאול את עצמנו מה עוד ניתן לעשות כדי לעורר את המודעות לכך שזה תלוי אך ורק בנו, ובכוחנו לעצור זאת, לפחות ביישוב שלנו.

מתחילת המגיפה ועד היום היו לנו בהר אדר 19 חולים מאומתים. 9 מהם החלימו ונכון להיום יש 10 חולים פעילים וכ- 65 תושבים בבידוד.

על פי הערכות של אנשי מקצוע, נגיף הקורונה ימשיך ללוות אותנו בחודשים הקרובים ואין לנו ברירה אלא לסגל לעצמנו שגרת חיים כזו שתסייע לנו להגן על עצמנו ועל אחרים ולשמור על הבריאות.

הימנעות ודחייה של הלא הכרחי
על מנת לעצור את שרשרת ההידבקות בנגיף הקורונה בהר אדר, אנו חייבים לצמצם בתקופה הקרובה את המפגשים החברתיים והקהילתיים ואת הפעילויות הציבוריות למינימום ההכרחי.

אחריות קהילתית
כל אחד מאתנו צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שקיימת אפשרות שהוא חולה אסימפטומטי בקורונה ויכול להדביק אחרים מבלי שהוא מודע לכך.
עטיית מסיכה ושמירת מרחק מעידה על כך שאכפת לך מהחבר שלך לקהילה.
רק התנהגות נכונה שלנו תמנע מאתנו להדביק את הסובבים אותנו ואת הקהילה כולה.

אירועים והתכנסויות
מבדיקה שערכנו במוקדי התפרצות ביישובים דומים לנו, ניתן לראות כי מירב מקרי ההידבקות התרחשו באירועים ובמפגשים חברתיים שהתקיימו במקומות סגורים.
לאור העובדה שהסיכוי להידבק בנגיף באוויר הפתוח תוך שמירת כללי הזהירות הוא קטן, להלן  המלצותיי להתנהגות נכונה בתקופה הקרובה:

1. יש להימנע ככל שניתן מקיום מפגשים במקומות סגורים ולקצר את משך השהיה בחללים סגורים עם אנשים נוספים. הנחייה זו מתייחסת הן למרחב הציבורי והן למרחב הפרטי.

2. יש להעדיף קיום ישיבות ופגישות עבודה בזום על פני פגישות פנים מול פנים.

3. במידה והכרחי לקיים התכנסות במקום סגור, יש לדאוג לפתוח את החלונות על מנת לתת לאוויר הצח לזרום בחופשיות בחלל החדר.

4.    מפגשים חברתיים יש לקיים ככל האפשר באוויר הפתוח ולא בתוך הבתים ובכל מקרה חל איסור לקיים מפגשים של למעלה מ-20 איש בחלל סגור ולמעלה מ-50 איש באוויר הפתוח.

5.    מומלץ לקיים את התפילות ככל האפשר באוויר הפתוח ולא בתוך בתי הכנסת.

6.    אנו מבקשים להימנע מקיום אירועים ומסיבות בבתים. במידה ובאירוע שכזה ישתתף חולה מאומת, נצטרך לפרסם את פרטי האירוע ולהכניס את כל המשתתפים לבידוד.

7.    מפגשים משפחתיים, בדגש על מפגשים עם סבא וסבתא, יש לקיים ככל שניתן באוויר הפתוח ולא בתוך חללים סגורים. מומלץ לא להתחבק עם סבא וסבתא בתקופה הקרובה, גם לא עם מסיכות. כולנו חייבים לשמור על המבוגרים במשפחה שלנו ועל כל מי שנמצא בקבוצת סיכון.

8.    על מנת לעצור את הגידול במספר התושבים שנאלצים להיכנס לבידוד כשמתברר שחולה קורונה היה בין הנוכחים באירוע, אנו חייבים להימנע בתקופה הקרובה מקיום אירועים והתכנסויות לא הכרחיות ביישוב, ולאכוף את האיסור לקיום מסיבות ואירועים בבתים פרטיים מעל 20 משתתפים.

אנו, במועצה, נערכים לקיים הסברה מסיבית ברחבי הישוב על מנת לחדד את נהלי משרד הבריאות, ולוודא עטיית מסיכות, מניעת התקהלויות ושמירת מרחק, בסיוע מתנדבי בריאות, מקרב התושבים.

שומרים על הר אדר נקייה, ירוקה ובריאה!

שלכם תמיד,
חיים מנדל שקד