גודל פונט גודל פונט גודל פונט

תאריך: 31/01/2016
תוכן:

אשמח שתשריינו ביומנכם את התאריך 17.2.16, יום רביעי

הרצאה ליום המשפחה שאסור לפספס!

תמיר ליאון הוא אנתרופולוג יישומי החוקר מזה כ 20 שנה את התרבות הצעירה מגיע אלינו להרצאות מרתקות לנוער ולמבוגרים.

בשעה 19:00, במתנ"ס

לנוער כיתות ט' ומעלה:

שם ההרצאה "חיים בסרט". בהרצאה מוסבר השינויים שעברו דור הילדים בזמן האחרון וכיצד זה משפיע על הדרך בה הם יוצרים חברות ומתקשרים ביניהם. כמו כן ידובר על סכנות פיזיות בתרבות החדשה.

נושאים לדוגמא: שימוש בסמארטפונים, חברות, מנהיגות אצל הנוער ומה האתגר שעומד לפתחו של הדור הצעיר.

** עודדו את ילדכם להגיע!!, חינם. **

בשעה 20:30, במתנ"ס

הורים לילדים בכל הגילאים.

שם ההרצאה: "הי, מישהו קורא לך: האם דור המסכים איבד את היכולת לתקשר?"

בעשור האחרון אנו עדים לשינוי במרקם האוכלוסייה במרחב הציבורי בישראל: ילדים ובני נוער נעלמים אט אט ומצטופפים לתוך בתיהם. קבוצות מתפוררות לבודדים המתקשרים ביניהם באמצעים דיגיטאליים ובשפה חדשה אשר מתכנסת מתוכן מילולי לתוכן ויזואלי המצמצם את אפשרויות הביטוי והמחשבה המורכבת. הוויה חברתית זו לא פסחה גם על מוסדות החינוך, הצבא, מקומות העבודה ועוד. במקביל, עקב שינויים בשוק העבודה, נמצאים בני הנוער כשעתיים ביום פחות בחברת הוריהם מאשר בדור שקדם להם.

המדיה בתורה מעבירה תחושות פחד אצל ההורים המנסים להישאר בשליטה: בשנת הלימודים הנוכחית  כמחצית מהילדים בכיתה א' כבר מחזיקים ברשותם טלפון נייד.

בהרצאה זו ננסה לקשור קצוות וגם להתוות פרקטיקות לפעולה.

כניסה להורה: 30 ש"ח, לזוג: 50 ש"ח. כולל כיבוד קל.

אשמח לראותכם,

חגית מרום