גודל פונט גודל פונט גודל פונט

תוכן:

תושבים יקרים,

ראש המועצה המקומית אבו גוש ,ידידי,מר עיסא ג'עבר

ממלא מקום וסגן ראש המועצה, מר מנחם מור.

חברי המועצה,  מתנדבים יקרים, עובדי המועצה

אורחים נכבדים,

אני שמח לפתוח את אירועי יום העצמאות השישים ושמונה בהר אדר.

לפני דקות אחדות הונף בגאווה דגל ישראל בראש התורן, עם סיום אירועי יום הזיכרון בו התייחדנו עם זיכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה , בני משפחה וחברים שנפלו בהגנת הארץ.

מדינת ישראל שילמה ועודנה משלמת מחיר כבד מנשוא על זכותו של העם היהודי, זכותנו שלנו, לחיות כאן במדינתנו בשלום עם שכנינו.

הר אדר כמדינת ישראל נוצרת את זיכרון טובי בניה ובנותיה שנפלו במערכות השונות ובפעולות האיבה, והעניקו לנו את הזכות לחיים.

יחד עם הכאב, אנו גאים ונרגשים לעמוד כאן היום ,במקום המופלא הזה, שהוקם על הגבעה בה התנהלו קרבות קשים והיום ישוב פורח ,מלא חיים בו גדל דור צעיר וערכי שממשיך להגשים עם דור הוותיקים, שהקימו את הישוב לפני כמעט 30 שנה ,את מימוש החזון.

גם היום, יום ההולדת השישים ושמונה למדינת ישראל, אנו ניצבים בפני אתגרים מורכבים - מחוץ ומבית. אני בטוח, כי נעמוד בהם בחוכמה ובנחישות, תוך שמירה על קוויה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בעלת ערכים של צדק ושוויון.

בשנה הקרובה נציין יחד, כ 5,000 תושבי היישוב , 30 שנים להיווסדה של הר אדר.

ניקח  חלק בפרויקט קהילתי ארצי הנקרא "ישראל נגלית לעין"  לתיעוד המורשת הישראלית לדורותיה, בשיתוף תושבים.

בחג זה ראוי להתבונן על ההישגים אליהם הגענו עד היום חרף המחלוקות והשוני , להעריך את המקום הנהדר בו אנו חיים ולהמשיך לקיים קהילה מגובשת וחזקה .

הר אדר היא דוגמה וסמל לעשייה וערכיות. רוח התנדבות ההתגייסות למען האחר והתרומה לקהילה ,אשר אינן מובנות מאליהן בימים אלה.

בני הנוער שלנו מובילים בהישגיהם הלימודיים , בתרומתם בשנות השרות, במכינות הקדם צה"ליות ובתפקידים משמעותיים ופיקודיים בצה"ל.

לכל החיילים זה המקום לאחל ,שובו הביתה בשלום!

גם השנה נבחרה בת הישוב כקצינה מצטיינת. סג"מ מור בן סעדון מצטיינת  אג"מ פיקוד המרכז . מור אנו גאים בך!

אני מבקש להודות לכל מי שטרח על הפקת ערב זה, לעובדי המועצה, חגית , מאור, יאיר, למתנדבים, חברי מועדון 50 + בהובלת ברכה וצוות ההיגוי, מיכל לקס, פנינה בן עמי איצקוביץ ורבים נוספים.

תושבים יקרים,

חג עצמאות שמח וערב מהנה.