הר אדר מתרגלת מוכנות לחירום
הר אדר מתרגלת מוכנות לחירום
תושבות ותושבים יקרים,
במהלך השבוע קיימה המועצה המקומית הר אדר אימון רחב היקף של פיקוד העורף, בהשתתפות כלל מחלקות המועצה. את האימון ליוו בקרים מקצועיים מתחומי החינוך, הביטחון, האוכלוסייה והדוברות, אשר בחנו את היערכות המועצה ותפקודה במצבי חירום שונים.
האימון נמשך כשמונה שעות, ובמהלכו הוזרמו תרחישים מגוונים: נפילת טילים ביישוב, הפרות סדר ביישובים סמוכים, חדירת מחבלים ועוד. כלל עובדי המועצה, בסיוע מתנדבים מקרב התושבים, נטלו חלק פעיל בתרגול ופעלו במלוא הרצינות והמחויבות לטיפול בכל אחד מהתרחישים.
מפקד הנפה, אל"מ עודד רביבי, ומפקדים מפיקוד העורף שליוו את התרגיל, ציינו לשבח את רמת המוכנות הגבוהה של המועצה ועובדיה. את המקצועיות, ואת היחס הרציני לכלל תחומי הביטחון שנבחנו במהלך היום.
ראש המועצה, חיים מנדל שקד, אמר:
״היערכות לשעת חירום אינה עניין תיאורטי – היא אחריות כבדה שמוטלת על כולנו, כדי להבטיח את ביטחון התושבים ואת רציפות השירותים גם במצבים מורכבים. האימון הזה אפשר לנו לבחון את התהליכים, לשפר את התיאום בין הגורמים, ולוודא שכל אחד מאיתנו יודע את תפקידו בשעת אמת״.
המועצה תמשיך לפעול לחיזוק המוכנות היישובית ולשיפור היכולת לתת מענה מיטבי לתושבים בכל מצב.
שלכם,
מועצה מקומית הר אדר